Πορτογαλία: “Όχι” σε νέο πακέτο στήριξης

Πορτογαλία: “Όχι” σε νέο πακέτο στήριξης

 

«Δεν χρειαζόμαστε νέα διάσωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρου Πάσους Κουέλιου στη Λισαβόνα, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ζητήσει η χώρα του ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας, από την τρόικα.

Η Πορτογαλία έχει καλύψει σχεδόν πλήρως τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 και η πορτογαλική κυβέρνηση εργάζεται για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα δημόσια οικονομικά και το 2015, πρόσθεσε ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει μια προληπτική γραμμή πιστώσεων από τους εταίρους της στην ΕΕ, είπε ακόμη ο Πάσους Κουέλιου, υποστηρίζοντας ότι αυτή η συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της Πορτογαλίας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει εν ευθέτω χρόνο για το ζήτημα αυτό, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Η Λισαβόνα συνήψε το 2011 μια δανειακή σύμβαση ύψους 78 δισεκ. ευρώ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, όταν τα κόστη του δανεισμού της από τις αγορές είχαν φθάσει σε επίπεδα που καθιστούσαν τη συνέχιση της αναχρηματοδότησής της αδύνατη.

 

Πηγή πληροφοριών ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ