Ποροσένκο: Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για την ευρωπαϊκή μας επιλογή

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι τον λυπεί το γεγονός πως η Ρωσία αποφάσισε να τερματίσει την εμπορική της σχέση με την Ουκρανία, σε αντίποινα για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την οποία συνήψε το Κίεβο με την ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, τονίζοντας όμως ότι η χώρα του είναι έτοιμη να «πληρώσει το τίμημα» γι’ αυτήν.

«Η Ουκρανία είναι ενήμερη για αυτούς τους περιορισμούς και τις αναμενόμενες ζημίες για την ουκρανική οικονομία», ανέφερε ο Ποροσένκο στις Βρυξέλλες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αναστέλλει την εμπορική της συμφωνία με το Κίεβο από 1ης Ιανουαρίου 2016.

«Είμαστε όμως έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για την ελευθερία μας και την ευρωπαϊκή μας επιλογή», πρόσθεσε ο Ποροσένκο κατά την άφιξή του για μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν επίσης ότι η πίεση που ασκεί η Ρωσία δεν θα εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Το tweet του Ραχόι μετά την επίθεση

Γροθοκόπησαν τον Ραχόι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.