Πολύνεκρες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Πολύνεκρες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 134 τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο στη Βενεζουέλα, δήλωσε η γενική εισαγγελέας της χώρας, Λουίζα Ορτέγκα.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καράκας, δύο στην επαρχία Καραμπόμπο, ένας στη Λάρα και ένας στη Σούκρε στις «εγκληματικές» διαδηλώσεις που στοχοθέτησαν «το κράτος, την ανθρώπινη ζωή, και την (πολιτική) σταθερότητα του κράτους» υπογράμμισε η Ορτέγκα.

Συνολικά 124 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την 11η Φεβρουαρίου.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές ότι προετοιμάζουν πραξικόπημα για την ανατροπή του, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες συνελήφθη με την κατηγορία ότι ηγήθηκε της εξέγερσης αυτής.

Η αντιπολίτευση με τη σειρά της καταγγέλλει τη χρήση αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών και τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Η Κάθριν Άστον, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή διαλόγου στη χώρα.

«Καταδικάζω την έλλειψη ανεκτικότητας και την χρήση βίας από όλες της πλευρές. Υπογραμμίζω το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, (στην ελευθερία) του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και του συναθροίζεσθαι. Είναι επιβεβλημένο οι δημόσιες αρχές να εγγυηθούν ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα ελεύθερα» τόνισε η Άστον.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ