Πωλήσεις-ρεκόρ για τις τουρκικές σημαίες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος – ΦΩΤΟ

Κατακόρυφα αυξήθηκε η ζήτηση για τουρκικές σημαίες από τους πολίτες της γειτονικής χώρας μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος. 

«Από την πρώτη μέρα, έχουν πωληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω να πουληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ.

«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες, όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια. Η σημαία πωλείται έναντι 3 τουρκικών λιρών (περίπου 0,9 ευρώ).

Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια» σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.

Εξάλλου όλο και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτό: reuters

Διαβάστε επίσης:

Η πολυτέλεια στη ζωή της Εμινέ Ερντογάν – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ