Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα τους απελευθερώσουμε όλους» – Ο διάλογος του Μπάιντεν με τις ομήρους που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς

Βίντεο με τη σύντομη συνομιλία που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τις δύο Αμερικανές ομήρους, Τζούντιθ και Νάταλι Ραανάν, που απελευθέρωσε χθες (20/10) η Χαμάς, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δύο Αμερικανίδες, μητέρα και κόρη, απελευθερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ, αλλά και για «ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Στο βίντεο ο Τζο Μπάιντεν ακούγεται αρχικά λέει στη Τζούντιθ «χαίρομαι που είστε σπίτι, που απελευθερωθήκατε», ενώ στη συνέχεια χαιρετά και την κόρη της, Νάταλι, η οποία τον ευχαριστεί «για τις υπηρεσίες προς το Ισραήλ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ της απαντά, πως «αυτό γίνεται εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να σας βγάλουμε. Εργαζόμασταν πάνω σε αυτό εδώ και πολύ καιρό». Μάλιστα, ο Μπάιντεν προσθέτει «Θεού θέλοντος, θα τους απελευθερώσουμε όλους» και προσθέτει «εύχομαι και οι δυο σας, όχι μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά και να είστε καλά και στην υγεία σας».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Τζο Μπάιντεν έγραψε: «Μόλις μίλησα με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς. Τις ενημέρωσα πως θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης».

Χθες Παρασκευή, η Αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ δημοσίευσε μία φωτογραφία των γυναικών, την ώρα που συνομιλούσαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της απελευθέρωσης: 

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται να περπατούν συνοδεία στρατιωτών ξανά σε ισραηλινό έδαφος, έπειτα από δύο εβδομάδες ομηρίας. Και οι δύο φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς εμφανή σημάδια τραυματισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ συνεχίζει τον συντονισμό με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ υπογράμμισε ότι συνεχίζει τον συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διεθνείς εταίρους για την απελευθέρωση των ομήρων και την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ