Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν διαπραγματεύεται με την Χαμάς την απελευθέρωση Iσραηλινών ομήρων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του κατά του Ισραήλ για τα όσα συμβαίνουν στην Γάζα,με τον ίδιο να επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία «σφαγή» στην περιοχή, μπροστά στα μάτια της «αμέτοχης» ανθρωπότητας.

Τούρκος αναπληρωτής υπουργός σε Νετανιάχου: «Κάποια μέρα θα πυροβολήσουν κι εσένα, θα πεθάνεις»

Παρόλο που ο Τούρκος πρόεδρος έχει εκφράσει την πρόθεση της Τουρκίας να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Ναζίφ Γιλμάζ εκτόξευσε μία έμμεση απειλή κατά της ζωής του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στρατού στην Γάζα.

Ο Τούρκος πολιτικός δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ βίντεο με τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα από τον λογαριασμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Κάποια μέρα θα πυροβολήσουν κι εσένα. Θα πεθάνεις», έγραψε ο Ναζίφ Γιλμάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ