Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πεθερά του Σκωτσέζου πρωθυπουργού εγκλωβισμένη στην Γάζα – Το τελευταίο βίντεο

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που του έστειλε η πεθερά του από τη Γάζα, στο οποίο, με δάκρυα στα μάτια, η γυναίκα θρηνεί για την εντολή του Ισραήλ προς τους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια.

«Αυτή είναι η Ελίζαμπεθ Ελ Νάκλα. Είναι η πεθερά μου (…) Όπως οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας, δεν έχει καμία σχέση με τη Χαμάς. Της είπαν να φύγει από τη Γάζα αλλά, όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός, είναι παγιδευμένη και δεν έχει πού να πάει» έγραψε ο Γιούσαφ στην πλατφόρμα Χ.

«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο» λέει η Ελ Νάκλα στο μήνυμά της. «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό και εκείνοι (ο ισραηλινός στρατός) τους βομβαρδίζουν (…) Πού να πάμε; (…) Πού είναι η ανθρωπιά;» ακούγεται να λέει η πεθερά του Σκωτσέζου πρωθυπουργού, που είναι συνταξιούχος νοσηλεύτρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο κανάλι Sky News, ο Χάμζα Γιούσαφ ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στην «αδυναμία και την απελπισία» που αισθάνονται ο ίδιος και η σύζυγός του, Νάντια, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Κατηγόρησε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση επειδή δεν του προσέφερε καμία βοήθεια. Δήλωσε «απογοητευμένος» και «οργισμένος» επειδή ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, στον οποίο έγραψε για να τον ενημερώσει για τους συγγενείς του στη Γάζα, δεν του απάντησε ποτέ. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι τα πεθερικά του έχουν εγκλωβιστεί στη Γάζα, όπου είχαν πάει για να επισκεφθούν συγγενείς τους, δεν είχε επίσης καμία επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, πρόσθεσε.

Σε άλλη συνέντευξή του, στο BBC, ο Γιούσαφ επέκρινε τη στάση του Ισραήλ λέγοντας ότι «δεν δικαιολογείται μια συλλογική τιμωρία» και ότι αθώοι άνθρωποι «θα πληρώσουν το τίμημα για αυτές τις ειδεχθείς επιθέσεις (της Χαμάς) με τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ