Πόλεμος στο Ισραήλ: Χερσαίες δυνάμεις μπήκαν την νύχτα με άρματα μάχης στην βόρεια Γάζα – Βίντεο

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, καθώς λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Νετανιάχου ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησε χερσαία εισβολή σε συγκεκριμένους στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τη νύχτα ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν «σχετικά μεγάλη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας», τη μεγαλύτερη από όσες είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση στη βόρεια Γάζα «στο πλαίσιο προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια μάχης».

Τα άρματα μάχης και το πεζικό των IDF «χτύπησαν πολυάριθμους πυρήνες τρομοκρατών, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Σε διάγγελμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι η χερσαία επιχείρησή του Ισραήλ στην Γάζα θα γίνει ενώ χαρακτήρισε τα μέλη της Χαμάς ως νεκρούς που προς το παρόν προχωρούν στη Γη.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας εκστρατείας για την ύπαρξή μας. Έχουμε θέσει δύο στόχους γι’ αυτόν τον πόλεμο: Να εξαλείψουμε τη Χαμάς καταστρέφοντας τις στρατιωτικές και κυβερνητικές της ικανότητες και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να φέρουμε τους αιχμαλώτους μας στο σπίτι. Όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς είναι νεκροί που περπατούν – πάνω από το έδαφος, κάτω από το έδαφος, έξω από την Γάζα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ