Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για την φρίκη στο ρέιβ πάρτι – Κρύφτηκαν σε θάμνους για να γλιτώσουν

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες των όσων γλίτωσαν από το ρέιβ πάρτι στην έρημο Νεγκέβ, στο οποίο επιτέθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς κατά την εισβολή τους στο νότιο Ισραήλ. Περιγράφουν σκηνές φριχτής κτηνωδίας εκ μέρους των Παλαιστινίων , οι οποίοι με βάση τις περιγραφές σκότωναν αδιακρίτως, βίαζαν κορίτσια δίπλα σε πτώματα και σκύλευαν άψυχα σώματα.

Ένας επιζών της σφαγής στο πάρτι, – δήλωσε ότι κορίτσια “βιάστηκαν δίπλα στα νεκρά σώματα των φίλων τους”. Οι διασώστες που καθάρισαν την περιοχή ανακοίνωσαν ότι βρήκαν πάνω από 260 πτώματα, πολλά από τα οποία ήταν ακρωτηριασμένα. Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα Tablet, ο επιζών δήλωσε ότι αρκετά από τα θύματα βιασμού φαίνεται ότι εκτελέστηκαν αργότερα, ενώ άλλα μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Τις μαρτυρίες καταγράφει η ιστοσελίδα The Jewish Chronicle.

Ένας άλλος επιζών που επέστρεψε στη σκηνή αργότερα μέσα στην ημέρα για να αναζητήσει τους φίλους του είπε ότι είδε ακρωτηριασμένα σώματα, κυρίως νεαρών γυναικών. Είπε ότι είδε ελάχιστα πτώματα με ρούχα και ότι πολλοί από τους νεκρούς φαινόταν σαν να είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής.

“Ένιωθα ότι πυροβολούσαν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας”, είπε ένας άλλος επιζών στο Tablet. “Βούτηξα σε έναν θάμνο … Ένιωσα ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν από 180 μοίρες, γύρω μας. Κατάλαβα ότι θα μείνουμε εκεί για τουλάχιστον δύο ώρες. Και δεν είχα τίποτα πάνω μου. Και είπα, το μόνο πράγμα που ήθελα είναι ένα όπλο. Ήθελα κάτι για να μας προστατεύσει”.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πάρτι άρχισαν να τρέχουν προς την έρημο και κρύφτηκαν σε θάμνους. Από εκεί έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο σε φίλους τους.

Όπως είπε ο ίδιος μαζί με φίλους του -κάποιοι από τους οποίους είχαν χάσει τα παπούτσια τους- έτρεξαν μακριά από το δρόμο και αποφάσισαν να μείνουν σε απόσταση ασφαλείας από αυτόν. Ήθελαν να βλέπουν την κίνηση, αλλά χωρίς να τους βλέπουν.

“Είπα, αν δούμε κάτι σαν αυτοκίνητα του στρατού ή της αστυνομίας, θα πάμε στο δρόμο, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει ασφάλεια. Διαφορετικά, θα μείνουμε μακριά. Όταν είδαμε αυτοκίνητα της αστυνομίας και του στρατού, καταλάβαμε ότι υπήρχε κάποια ασφάλεια”, δήλωσε ο ίδιος στην αμερικανική ιστοσελίδα Tablet.

Το υπουργείο Εξωτερικών  του Ισραήλ δημοσίευσε την φωτογραφία αυτή (την οποία είχε αλλοιώσει) με πτώματα νεκρών ανθρώπων που είχαν πάει στο πάρτι, τοποθετημένα σε πλαστικές σακούλες κάτω από τέντα.

Βίντεο δείχνει ενόπλους να λεηλατούν αυτοκίνητα και πτώματα, αλλά και να παίρνουν μια γυναίκα από ένα αυτοκίνητο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ