Πόλεμος στο Ισραήλ: Αναφορές για χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας – «Γενοκτονία, τουλάχιστον 500 νεκροί» λέει η Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας ανήλθε σε τουλάχιστον 500, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το υπουργείο Υγείας στο υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό έδαφος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας προκάλεσαν την Τρίτη τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Sky News η Χαμάς δημοσίευσε μια δήλωση στο κανάλι της στο Telegram ως απάντηση στην αναφερόμενη επίθεση σε νοσοκομείο που σύμφωνα με αξιωματούχους της σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους.

Έκανε λόγο για «έγκλημα γενοκτονίας» και υποστήριξε ότι τα περισσότερα από τα θύματα στο νοσοκομείο είναι εκτοπισμένες οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και γυναίκες. «Αυτό εκθέτει επίσης την αμερικανική και δυτική υποστήριξη για αυτήν την εγκληματική κατοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα, τώρα και όχι αύριο… για να σταματήσουν την αλαζονεία της κατοχής και του φασιστικού στρατού της και να τον κάνουν να λογοδοτήσει για τη γενοκτονία που διαπράττει ενδέκατη μέρα στη σειρά στην ήδη αποκλεισμένη περιοχή».

 

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ