Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για τους Έλληνες – Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης από το ΥΠΕΞ

Χιλιάδες ρουκέτες, χερσαία εισβολή. Νεκροί, τραυματίες και ο φόβος για το τι θα ξημερώσει μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή γιγαντώνεται και για τους Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ.

«Στον δρόμο ακούσαμε σειρήνες. Ακούσαμε στο ράδιο ότι αντάρτες από τη Γάζα μπήκαν μέσα στα χωριά που είναι κοντά στα σύνορα», είπε ο Αναστάσης Δαμιανός, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ιεροσολύμων μιλώντας στο MEGA.

Η ελληνική κοινότητα στα Ιεροσόλυμα αριθμεί πάνω από 200 άτομα. Έντονο, ωστόσο, είναι το ελληνικό στοιχείο και σε άλλες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ, βόρεια του οποίου ζει και ο Δημήτρης Μαυρωτάς, Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ.

«Η μόνη οδηγία που έχουμε είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και όντως είναι πολύ ήσυχα εδώ πέρα δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, είμαστε στο σπίτι έχουμε οδηγία να είμαστε σε επιφυλακή άμα χτυπήσουν οι σειρήνες να πάμε στα καταφύγια», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Πολλοί φοβούνται ότι η σημερινή επίθεση της Χαμάς ήταν μόνο το πρώτο στάδιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που έχει αναζωπυρώσει την τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η κατάσταση παραμένει επισφαλής και οι ελπίδες για ταχεία επίλυση και επιστροφή στην ειρήνη λιγοστεύουν.

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για όσους ζουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Μεταξύ άλλων, παραθέτει τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και στα Ιεροσόλυμα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ