Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτές είναι οι δύο Αμερικανίδες που απελευθέρωσε η Χαμάς – Η κατάσταση της υγείας τους

Μία Αμερικανίδα με την κόρη της που ήταν αιχμάλωτες στα χέρια της Χαμάς, απελευθερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (20/10), «για ανθρωπιστικούς λόγους», όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Sky News οι ηλικίες των ομήρων είναι περίπου 60 και 18 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το Jerulasem Post, αφέθηκαν ελεύθερες για «ανθρωπιστικούς λόγους» επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση υγείας. Συγγενείς της οικογένειάς τους στο Ισραήλ έχουν λάβει τις πληροφορίες και κατεθύνονται ήδη προς την τοποθεσία των αιχμαλώτων, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν απελευθερώνονται στην Αίγυπτο ή στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Skynews, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε ότι ήταν ως απάντηση στις προσπάθειες διαμεσολάβησης του Κατάρ, αλλά και για «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι».

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε, μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

Μπάιντεν: «Οι τρομοκράτες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα – Δεν πρέπει να φύγουμε μακριά»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έγραψε ότι οι τρομοκράτες, όπως και δικτάτορες, πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς θα συνεχίζουν να προκαλούν «χάος, θάνατο και καταστροφή».

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, οι απειλές της τρομοκρατίας προς όλον τον κόσμο αυξάνονται.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγραψε:

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα για τον τρόμο τους ή όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα για την επιθετικότητά τους, προκαλούν περισσότερο χάος, θάνατο και καταστροφή.

Και το κόστος και οι απειλές για την Αμερική και τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται.

Δεν πρέπει να φύγουμε μακριά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ