Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς λέει ότι απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους» – Επίθεση σε Μπάιντεν

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Σύμφωνα με το Skynews, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε ότι ήταν ως απάντηση στις προσπάθειες διαμεσολάβησης του Κατάρ, αλλά και για «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι».

Σύμφωνα με το Sky News οι ηλικίες των ομήρων είναι περίπου 60 και 18 ετών.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με το Reuters.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε, μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η πηγή των δύο μέσων. Επίσης, δεν αποσαφηνίστηκε πού αφέθηκαν ελεύθερες η Αμερικανίδα και η κόρη της που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, όταν μέλη της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

Μπάιντεν: «Οι τρομοκράτες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα – Δεν πρέπει να φύγουμε μακριά»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έγραψε ότι οι τρομοκράτες, όπως και δικτάτορες, πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς θα συνεχίζουν να προκαλούν «χάος, θάνατο και καταστροφή».

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, οι απειλές της τρομοκρατίας προς όλον τον κόσμο αυξάνονται.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγραψε:

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα για τον τρόμο τους ή όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα για την επιθετικότητά τους, προκαλούν περισσότερο χάος, θάνατο και καταστροφή.

Και το κόστος και οι απειλές για την Αμερική και τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται.

Δεν πρέπει να φύγουμε μακριά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ