«Λουκέτο» στο γήπεδο των Σερρών: Προστατευτικά κιγκλιδώματα στην αυλή του σχολείου – «Ανησυχούμε» λένε οι γονείς στο enikos.gr

Την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι γονείς των περίπου 420 μαθητών που φιλοξενούνται στο 1ο & 7ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Σερρών, το οποίο γειτνιάζει με το Δημοτικό Γήπεδο της περιοχής, που έκλεισε χθες (19/10) επ’ αόριστον λόγω στατικής ανεπάρκειας. «Υπάρχει ένταση από την πλευρά των γονέων, επικρατεί ένας πανικός αλλά είναι πολύ λογικό, γιατί σκεφτόμαστε ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό» αναφέρει στο enikos.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κα Γεωργία Ταρτσόγλου.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Υπενθυμίζεται πως, παρά το γεγονός πως ο Πανσερραϊκός έχει ήδη δώσει δύο παιχνίδια στο γήπεδό του στις Σέρρες, από την αρμόδια αρχή αποφασίστηκε πως υπάρχει θέμα στατικότητας τόσο στην Θύρα 6, όσο και στο στέγαστρο των επισήμων, γεγονός το οποίο οδήγησε στο κλείσιμό του επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, λόγω της γειτνίασης του σχολείου με το τμήμα του γηπέδου που κρίθηκε ακατάλληλο, ο δήμαρχος Σερρών ανέστειλε την λειτουργία του για τρεις ημέρες, μέχρι την Πέμπτη, ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες εργασίες που αφορούν τον αποκλεισμό χώρου της αυλής με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά από την ανατολική κερκίδα.

Σημειώνεται πως από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Κλείσαμε το σχολείο για 3 ημέρες, καθώς θα μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα για να γίνει το τοιχίο που προβλέπει η μελέτη που παραλάβαμε. Μέσω των κιγκλιδωμάτων, είναι εγγυημένη η πλήρη ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών» επεσήμανε στο enikos.gr ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης. Παράλληλα, σχετικά με τον δρόμο που βρίσκεται πίσω από τη δυτική κερκίδα και είχε κλείσει, ο ίδιος είπε ότι πλέον είναι ανοιχτός γιατί «ο λόγος που έκλεισε το γήπεδο είναι εξαιτίας στατικής ανεπάρκειας, δεν είναι δηλαδή υπό κατάρρευση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι δεν παρουσιάζει επικίνδυνη ετοιμορροπία, άρα δεν είναι ετοιμόρροπο».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, κα Γεωργία Ταρτσόγλου, ανέφερε στο enikos.gr πως το κλείσιμο του γηπέδου λόγω στατικής ανεπάρκειας, προκάλεσε σύγχυση και προβληματισμό στους γονείς των μαθητών, καθώς ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

«Ανησυχία υπάρχει πάντα όταν πρόκειται για την ασφάλεια κυρίως των παιδιών μας, αλλά και των εκπαιδευτικών, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έναν χώρο που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Προσωπικά είμαι 9 χρόνια πρόεδρος, το πονάω αυτό το σχολείο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ασφάλειά τους».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Ταρτσόγλου, ο φόβος των γονέων θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και μετά την παροχή προστασίας μέσω των κιγκλιδωμάτων, γεγονός το οποίο θεωρεί πολύ λογικό. «Υπάρχει οργή από τους γονείς. Φυσικά το δέχομαι και το σέβομαι. Τουλάχιστον, γνωρίζουμε για την κατάσταση του γηπέδου, φανταστείτε να μην ξέραμε τίποτα. Είναι χαρά μας να έρθουν οι ίδιοι για να συζητήσουμε και να τους ενημερώσουμε για όσα ξέρουμε, και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο των παιδιών μας και του σχολείου. Αυτό που μας νοιάζει όλους, είναι η ασφάλειά τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ