Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν ακόμα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο

Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται παρά τις απώλειες που υφίσταται η Ρωσία στο πεδίο της μάχης,

Σήμερα, η Ουκρανία υποστήριξε ότι κατέστρεψε, ακόμα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, ένα αποβατικό, κοντά στο Φιδονήσι, το νησί στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Χθες κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες από ουκρανικά Μέσα ότι επλήγη από ουκρανικούς πυραύλους ρωσική φρεγάτα “Αdmiral Makarov” και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Το πλοίο έπλεε κοντά στο Φιδονήσι όταν επλήγη από τον πύραυλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονταν από την Οδησσό. Λέγεται ότι η φρεγάτα “Admiral Makarov” χτυπήθηκε από αντιπλοϊκό πύραυλο τύπου Neptune. Είναι ο ίδιος τύπος βλήματος που έπληξε το πυραυλοφόρο καταδρομικό “Moskva”.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χωριά στη βόρεια Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι. Ένα συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από τα πλήγματα στις κοινότητες Μιροπίλσκε και Χότιν, έγραψε ο Ζιβίτσκιι σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις πληροφορίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ