Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεόνυμφο ζευγάρι πήρε τα όπλα – Η συγκινητική ιστορία

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι στην Ουκρανία, πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η Yaryna Arieva και ο Sviatoslav Fursin παντρεύτηκαν την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους αντί για καμπάνες, ηχούσαν οι σειρήνες πολέμου.

Ο πόλεμος άλλαξε όλα τα σχέδια του ζευγαριού το οποίο κανονικά είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 6 του Μάη. Επειδή όπως είπαν μιλώντας στο CNN, δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, επέλεξαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αφοσίωσης τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος.

Αμέσως μετά, αντί για γιορτές, δεξιώσεις και ταξίδι του μέλιτος, οι νεόνυμφοι πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

“Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπούμε και την γη στην οποία ζούμε” δηλώνουν φορώντας ρούχα παραλλαγής και κρατώντας στα χέρια τους όπλα. «Κανείς δεν λέει πως θα χάσουμε, κανείς δεν κλαίει. Όλοι πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Είναι όλα θέμα χρόνου. Είμαι χαρούμενη που βλέπω τόσο ανθρώπους να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Έτοιμοι να σκοτώσουν για την πατρίδα τους. Δεν αμφιβάλω πως σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε», λέει χαρακτηριστικά η Arieva με καταγωγή από το Κίεβο.

Ο Fursin από την πλευρά του ελπίζει για το μέλλον. Ελπίζει ότι θα έρθει σύντομα η μέρα που θα μαζέψει την οικογένειά του και τους φίλους του και θα πιεί ένα καλό ποτήρι κρασί και να πει σε όλους «Ζήτω, ο πόλεμος τελείωσε, κερδίσαμε!». Πριν γίνει αυτό όμως θέλει, όπως λέει, «όλοι στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας να θυμούνται ότι αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στον κόσμο».

Το ζευγάρι κάνει παράλληλα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με χρήματα, τρόφιμα, όπλα και φάρμακα.

ΠΗΓΗ: CNN

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ