Συγκινητική στιγμή στη Μετροπόλιταν Όπερα – Η χορωδία ψέλνει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Η Μετροπόλιταν Όπερα ανακοίνωσε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, ότι δεν θα συνεργάζεται πλέον με καλλιτέχνες ή φορείς που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο γενικός διευθυντής Πίτερ Γκελμπ είπε ότι η Met, που επί σειρά ετών συνεργάζεται με κορυφαίους Ρώσους τραγουδιστές και διατηρεί συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, έχει υποχρέωση να δείξει την υποστήριξη της στον λαό της Ουκρανίας.

Μία ημέρα μετά, την Δευτέρα, η χορωδία έψαλε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, σε μία συγκινητική στιγμή, χαρακτηριστική των μαύρων που γράφονται στην ιστορία.

 

«Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ακράδαντα στη θερμή φιλία και την πολιτιστική ανταλλαγή που διαχρονικά υπάρχει μεταξύ καλλιτεχνών και πολιτιστικών οργανισμών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούμε πλέον να συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες ή ιδρύματα που υποστηρίζουν τον Πούτιν ή υποστηρίζονται από αυτόν», είπε ο Γκελμπ σε βιντεοσκοπημένη δήλωση, προσθέτοντας ότι η πολιτική αυτή παραμένει σε ισχύ «μέχρι να σταματήσει η εισβολή και η αιματοχυσία, να αποκατασταθεί η τάξη και να γίνουν επανορθώσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ