Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία

Στην Τουρκία ξεκινά ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας τη Δευτέρα, σε μία σημαντική εξέλιξη.

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, θα λάβει χώρα στην Τουρκία και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, σύμφωνα με τον διαπραγματευτή της ουκρανικής πλευράς, David Arakhamia, όπως έγραψε στα social media.

συνομιλίες

“Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος, πρόσωπο με πρόσωπο, στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου”, έγραψε ο Arakhamia σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, Vladimir Medinskiy, δήλωσε σε δήλωση στο Telegram ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και αυτή η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Μαρτίου.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό σε τι ακριβώς θέματα θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις. Σήμερα, σε ένα βιντεομήνυμα που καταγράφηκε για μια εκπομπή, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη της Ουκρανίας, την οποία πρόβαλε το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίνιρ Ζελένσκι επανέλαβε πως αξιώνει την εφαρμογή μιας «κατάπαυσης του πυρός» και την «πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων» από την ουκρανική επικράτεια.

Ένας γύρος κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, χωρίς να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

Έκτοτε, οι συνομιλίες συνεχίστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κρίθηκαν «δύσκολες» και από τα δύο στρατόπεδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ