Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δήμαρχος του χωριού Μοτίζιν και η οικογένειά της βρέθηκαν θαμμένοι

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι σφαγές αμάχων σε πόλεις γύρω από το Κίεβο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται. Σήμερα, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως η δήμαρχος του χωριού Μοτίζιν, ο σύζυγός της και ο γιος της σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σ’ ένα ρηχό τάφο, δείχνοντας τα εν μέρει καλυμμένα από άμμο πτώματά τους.

Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή ποιος σκότωσε την οικογένεια που βρίσκεται στον τάφο λίγο έξω από το Μοτίζιν, δυτικά του Κιέβου. Η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι στοχοθετούσε αμάχους και έχει δηλώσει πως παρόμοιες αναφορές για φόνους είναι «σκηνοθετημένες» για να αμαυρώσουν το όνομα της Ρωσίας.

Αφότου τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από κωμοπόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο, ουκρανικά στρατεύματα εισέρχονται σ’ αυτά και δείχνουν στους δημοσιογράφους πτώματα αμάχων, που φέρεται ότι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, κατεστραμμένα σπίτια και καμένα αυτοκίνητα.

«Ήταν εδώ Ρώσοι εισβολείς. Βασάνισαν και σκότωσαν ολόκληρη την οικογένεια της δημάρχου του χωριού», είπε ο Αντόν Χεραστσένκο, προσθέτοντας πως πρόκειται για την Όλγα Σουχένκο, τον σύζυγό της Ιχόρ Σουχένκο και τον γιo τους Ολεξάντρ.

«Οι εισβολείς υποπτεύθηκαν πως συνεργάζονταν με τις ένοπλες δυνάμεις μας, πως μας έδιναν θέσεις για να να στοχεύσουμε με το πυροβολικό μας. Αυτά τα αποβράσματα βασάνισαν, κατακρεούργησαν και σκότωσαν ολόκληρη την οικογένεια. Θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό».

Δημοσιογράφος του Reuters είδε τα πτώματα σε δάσος κοντά σε αγρόκτημα, που ήταν σχεδόν εντελώς κατεστραμμένο, λίγο έξω από το χωριό Μοτίζιν. Εκεί κοντά υπήρχε επίσης ένα καμένο τρακτέρ και ένας από τους ανθρώπους που ήταν θαμμένοι στην άμμο είχε ταινία στο κεφάλι του.

Ο δημοσιογράφος είδε επίσης άλλο ένα πτώμα ενός άνδρα μέσα σε πηγάδι κοντά στο καμένο αγρόκτημα, του οποίου όσοι τοίχοι απέμεναν ήταν μαυρισμένοι από τη φωτιά. Ο άνδρας έμοιαζε να είναι δεμένος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ