Ποιος είναι ο Mπόρις Τζόνσον που έβαλε “φωτιά” στην κυβέρνηση της Βρετανίας – Το “αχτένιστο” μαλλί του και οι…γκάφες – ΦΩΤΟ

Ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον, έμελλε να βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς επρόκειτο για έναν από τους σκληρούς υπέρμαχους του Brexit.

O Mπόρις Τζόνσον γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το 1964. Έχοντας αριστοκρατική καταγωγή, παρακολούθησε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του ως μαθητής στο ελιτίστικο Κολλέγιο Ήτον. Το 1983, ξεκίνησε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και κατά την διάρκεια τόσο της σχολικής όσο και της πανεπιστημιακής του εκπαίδευσης υπήρξε συμμαθητής του μετέπειτα πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Παράλληλα μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται ως αρθρογράφος στην The Daily Telegraph.

Η πολιτική του καριέρα

To 2001, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην έδρα του Χένλεϋ του Όξφορντσαιρ. Το 2008, έλαβε το χρίσμα του Συντηρητικού Κόμματος ως υποψήφιος για τον Δήμο του Λονδίνου και εν τέλει εξελέγη. Στη θέση αυτή επανεξελέγη τον Μάιο του 2012, και την εγκατέλειψε τον Μάιο του 2016 όταν έληγε η δεύτερη τετραετία.

Στις γενικές εκλογές του 2015, επέστρεψε στη Βουλή των Κοινοτήτων εκπροσωπώντας την λονδρέζικη έδρα του Άξμπριτζ και ήταν ταυτόχρονα δήμαρχος και βουλευτής για μία χρονιά.

Κατόπιν της παραίτησης του Κάμερον από την ηγεσία των Συντηρητικών και την Πρωθυπουργία, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Τζόνσον θεωρείτο ένας από τους κύριους πιθανούς διαδόχους. Ωστόσο, η ξαφνική απώλεια της στήριξης του Μάικλ Γκόουβ στο πρόσωπό του ανέδειξε την υποψήφιότητά του ως διχαστική και εν τέλει δεν υπεβλήθη. Με την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από την Τερέζα Μέι, ο Τζόνσον ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο Τζόνσον, οι…γκάφες και το αχτένιστο μαλλί

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόνσον ουκ ολίγες φορές έχει επικριθεί για τα “κρύα” αστεία του. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2016 δεν είχε διστάσει να κάνει ένα άκομψο χιούμορ μπροστά σε ξένους πρέσβεις σχετικά με τις ενδυματολογικές επιλογές της Τερέζα Μέι. Παράλληλα τα βρετανικά μέσα τον έχουν επικρίνει και για τις στυλιστικές επιλογές του και ειδικότερα για το αχτένιστο μαλλί του.

Με πληροφορίες από το Wikipedia

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ