Πήρε αναρρωτική άδεια οκτώμισι μηνών επειδή την πονούσε η μέση της και ανέβαζε βίντεο όπου χόρευε twerking στο Tik Tok

Μια υπάλληλος στην Ισπανία έχασε πρόσφατα τη δικαστική μάχη εναντίον της εταιρείας που την απέλυσε επειδή φέρεται να δημοσίευσε βίντεο όπου χόρευε twerking στο Tik Tok, ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια με αποδοχές λόγω έντονων πόνων στην πλάτη της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της ισπανικής περιφέρειας Castilla y Leon επικύρωσε πρόσφατα την απόφαση ενός σούπερ μάρκετ να απολύσει μια ταμία λόγω μιας σειράς βίντεο στο Tik Tok, τα οποία κρίθηκαν “ασύμβατα με τις παθήσεις της”. Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται μόνο ως “κυρία Piedad” στα δικαστικά έγγραφα, φέρεται να ήταν υπάλληλος της Semark AC Group SA, της εταιρείας που κατέχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lupa στην Ισπανία. Η ταμίας εργαζόταν στην εταιρεία από το 2006, αλλά στα τέλη Ιανουαρίου του 2021 πήρε παρατεταμένη άδεια απουσίας με αποδοχές, υποστηρίζοντας ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τη μέση της. Ο λογαριασμός της στο TikTok όμως αποκάλυψε το αντίθετο.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ο εργοδότης της κ. Piedad της έστειλε επίσημη ειδοποίηση για την απόλυσή της, ενημερώνοντας τη γυναίκα ότι ένας υπεύθυνος περιοχής είχε αποκτήσει πρόσβαση στον δημόσιο λογαριασμό της στο Tik Tok και ενημέρωσε την εταιρεία ότι εκτελούσε χορευτικές κινήσεις ασυμβίβαστες με την υποτιθέμενη κατάσταση της υγείας της.

Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Semark AC Group SA συνέχισε να παρακολουθεί τον λογαριασμό της κ. Piedad και επιβεβαίωσε ότι η πλάτη της φαινόταν αρκετά καλά για να… χορεύει.

“Αυτό που αρχικά διαγνώστηκε ως μια σύντομη διαδικασία όσον αφορά την επούλωση έχει γίνει μια viral έκθεση βίντεο που αποδεικνύει απάτη στο σύστημα παροχών και έλλειψη σεβασμού προς την εταιρεία και τους συναδέλφους του”, αναφέρεται στην επιστολή απόλυσης που παρατίθεται στη δίκη.

Η κ. Piedad επιτέθηκε κατά της απόλυσής της από την Semark AC Group SA στο δικαστήριο πέρυσι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει στις προσπάθειές της να ανατρέψει την απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση που εξέδωσε το Κοινωνικό Δικαστήριο 2 του Burgos, το οποίο τάχθηκε υπέρ του εργοδότη.

Οι δικαστές έκριναν ότι κατά τη διάρκεια των οκτώμισι μηνών που βρισκόταν σε άδεια λόγω πόνου στη μέση, η κ. Piedad ανέβασε διάφορα βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο Tik Tok, στα οποία χόρευε και εκτελούσε κινήσεις που ήταν “ασυμβίβαστες με τις παθήσεις της”.

Η κ. Piedad, η οποία συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο με το ψευδώνυμο “rebecamelcas”, αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόλυσής της στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ