ΦΩΤΟ-Βρετανός ράπερ πίσω από τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ

ΦΩΤΟ-Βρετανός ράπερ πίσω από τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ

Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική αστυνομία η οποία εκτιμά πως βρίσκεται στα ίχνη του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα τον αμερικανό δημοσιογρλαφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, πιθανολογείται πως ο “Τζον” είναι ο Βρετανός ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, γνωστός στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως L Jinny ή Lyricist Jinn. 

In the frame: It has been suggested that Abdel-Majed Abdel Bary, 23, a rapper from West London, could be the man who killed journalist James Foley in a brutal propaganda video

Ένας Γάλλος που είχε κρατηθεί όμηρος από τον “Τζον” ανέφερε ότι αποτελεί μέλος μίας ομάδας βρετανών τζιχαντιστών που αποκαλούνται “Beatles”.  

Ο Βρετανός ράπερ στο παρελθόν είχε ανεβάσει φωτογραφία στο twitter φορώντας μάσκα και κρατώντας ένα κομμένο κεφάλι σχολιάζοντας: “Χαλαρώνοντας με τον κολλητό μου, ή ότι απέμεινε από αυτόν”. Ωστόσο στη συνέχεια ο λογαρισμός του στο twitter διαγράφηκε.

Potential match: Bary, 23, pictured holding a severed head, is reportedly in Syria. According to an expert, his voice and speech patterns are very similar to those of the masked man speaking in the brutal video

Ο Bary έφυγε από το δυτικό Λονδίνο που ζούσε με την μητέρα του και τα 5 αδέρφια του τον περασμένο χρόνο για να μεταβεί στη Συρία, όπου λέγεται ότι εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Ο πατέρας του είναι Αιγύπτιος πρόσφυγας και πιστεύεται ότι ήταν στενός υπαξιωματικός του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Εκδόθηκε από τη Βρετανία στις Ηνωμένες Πολιτείες με την κατηγορία της τρομοκρατίας το 2012 για το φερόμενο ρόλο του στις βομβιστικές επιθέσεις των δύο αμερικανικών πρεσβειών στην ανατολική Αφρική το 1998 .

Ύποπτοι είναι επίσης ο 20χρονος χάκερ Abu Hussain Al-Britani καθώς και ο  Abu Hussein al-Britani. 

Τέλος, ο πρώην όμηρος, είπε ακόμα ότι ο “Τζον” είναι καλλιεργημένος, μορφωμένος και αφοσιωμένος στις αρχές της πίστης του Ισλάμ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, σε τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές είχαν αναθέσει οι ισλαμιστές να φρουρούν τους ξένους κρατούμενους.

“Φαίνεται ότι σ’ αυτούς τους τρεις είχαν δώσει παρατσούκλια από τους Beatles: ήταν ο Τζον, ο Πολ και ο Ρίνγκο. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ήταν πολύ βίαιοι απέναντι στους ομήρους”.

 

ΠΗΓΗ: Daily Mail/The Independent/Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ