ΦΩΤΟ – Η πρώτη εμφάνιση του Σνόουντεν στη Μόσχα

ΦΩΤΟ – Η πρώτη εμφάνιση του Σνόουντεν στη Μόσχα

Ο πρώην πράκτορας της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια στο αεροδρόμιο της Μόσχας, η οποία καταγράφηκε και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ρώσοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικηγόροι συναντήθηκαν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ώστε να συζητήσουν στο θέμα που αφορά στο άσυλό του.

Εκείνος ζήτησε απο τους παρόντες να ασκήσουν πίεση στη ρωσική κυβέρνηση, ώστε να πάρει προσωρινό πολιτικό άσυλο στην Ρωσία και στη συνέχεια δήλωσε ότι θέλει να πάει στη Λατινική Αμερική.

Τον Σνόουντεν κατέγραψε με το φακό του, φωτογράφος από το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Διακιωμάτων.

Η δημοσιογραφική ομάδα του CNN, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μετέφερε την είδηση, ότι είδε έξι ανθρώπους να μπαίνουν μέσα σε ένα δωμάτιο, στου οποίου την πόρτα υπήρχε η επιγραφή “Ιδιωτικό”. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν άφησαν τους εκπροσώπους του Τύπου να πλησιάσουν.

Εικάζουν ότι σε εκείνο το χώρο, που βρίσκεται στον τερματικό σταθμό E,  έγινε η συνάντηση με τον Σνόουντεν.

Ο επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας της Ρωσίας, δήλωσε ότι αυτό που έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν ήταν το σωστό και προς το δημόσιο συμφέρον και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίζει να πιέζει τις κυβερνήσεις, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά του.

Πηγή φωτογραφίας: cnn.com, Human Rights Watch

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ