ΦΩΤΟ-Γεννήθηκαν σιαμαία με ένα σώμα και δύο εγκεφάλους

ΦΩΤΟ-Γεννήθηκαν σιαμαία με ένα σώμα και δύο εγκεφάλους

Οι γονείς τους πιστεύουν πως η Πίστη και η Ελπίδα, τα σιαμαία δίδυμα που γεννήθηκαν στην Αυστραλία με ένα σώμα και δύο εγκεφάλους, οφείλουν την ύπαρξή τους σε ένα θαύμα.

Το ζευγάρι, η Ρενέ Γιανγκ και η Σάιμον Χόουι, που ανακάλυψε μέσω υπερήχων πως τα δίδυμα που περίμεναν ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό με δύο συμμετρικές όψεις και δύο εγκεφάλους που συνδέονταν με ένα νευρικό σύστημα, αν και είχε επτά παιδιά, αποφάσισε να κρατήσει τα δίδυμα, παρά τις αρχικές πιέσεις των γιατρών πως τους έλεγαν ότι έπρεπε να μην ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της.

Μιλώντας στο κανάλι «9» που κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα παρουσίασε τη σπάνια αυτή περίπτωση η μητέρα Ρενέ Γιάγκ είπε: «Τόσο εγώ όσο και ο Σάιμον πιστεύουμε ότι είναι πανέμορφα. Γεννήθηκαν πρόωρα, μετά από 32 εβδομάδες κύησης αλλά τώρα αναπνέουν μόνα τους».

«Ακόμα κι αν έχουν ένα μόνο σώμα, εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για δίδυμα. Για εμάς είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε» δήλωσε ο πατέρας.

Για τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός και όπως λένε δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιζήσουν για λίγους μήνες, στην καλύτερη περίπτωση.

Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και κανένα δεν έχει διασωθεί.

 

 

Τα κορίτσια γεννήθηκαν με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται diprosopus (διπροσωπία), που σημαίνει ότι μοιράζονται το ίδιο σώμα και τα ζωτικά όργανα, αλλά έχουν ξεχωριστό πρόσωπο και μυαλό, που συνδέονται με ένα μόνο στέλεχος του εγκεφάλου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι γονείς, αψήφησαν τους πάντες, γιατί όπως δήλωσαν έχουν μία οικογένεια «που τους υποστηρίζει σε όλες τους τις πράξεις και πως θα τους δώσουν όλη την αγάπη τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ