Pfizer: Στον FDA τα πρώτα στοιχεία από τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε παιδιά 5-11 ετών

Τα πρώτα δεδομένα των δοκιμών που διενήργησαν για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, υπέβαλαν σήμερα οι Pfizer/BioNTech στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν επισήμως αίτημα για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου, τις ερχόμενες εβδομάδες.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι Pfizer/BioNTech στις 20 Σεπτεμβρίου, το συγκεκριμένο εμβόλιο προκαλεί ισχυρή ανοσοποιητική απόκριση στην ηλικιακή αυτή ομάδα, σύμφωνα με την κλινική δοκιμή που έγινε με 2.268 μετέχοντες. Σημειώνεται πως το εν λόγω εμβόλιο έχει ήδη λάβει άδεια για χορήγηση στους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για τις ηλικίες 16 ετών και άνω.

Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ενδεχομένως ήδη από τα τέλη του Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά αυξήθηκαν και έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους, στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Μια ταχεία έγκριση του εμβολίου θα βοηθούσε να αποτρέψει ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο, καθώς τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει σε όλη τη χώρα.

Ενώ τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή της COVID-19, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ