Τζο Μπάιντεν: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε απευθείας μετάδοση

Την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό έκανε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήκωσε το μανίκι του και έλαβε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, σε μία προσπάθεια να προτρέψει τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να κάνουν το ίδιο.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ενέκριναν τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης του εμβολίου των Pfizer Inc /BioNTech για τους Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και τους ενήλικες σε υψηλού κινδύνου θέσεις εργασίας.

Τζο Μπάιντεν: Το αστείο που έκανε πριν από τον εμβολιασμό του

«Το ξέρω ότι δεν το λέμε, όμως είμαι άνω των 65 ετών», είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν από τον εμβολιασμό και πρόσθεσε ότι «οι αναμνηστικές δόσεις είναι σημαντικές, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους».

Ο 78χρονος Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την κριτική ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διανείμουν περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως, προτού δώσουν το πράσινο φως για μια αναμνηστική δόση εντός της χώρας, λέγοντας ότι «θα κάνουμε το χρέος μας». Συμπλήρωσε, δε, ότι και η σύζυγός του Τζιλ θα λάβει μια αναμνηστική δόση σύντομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ