Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ: Στη Βραζιλία ο Μπολσονάρου κηρύσσει 3ήμερο εθνικό πένθος

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου κήρυξε την Πέμπτη τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση αφορά όλη τη Βραζιλία «ως έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της αυτής μεγαλειότητας» και έχει εφαρμογή από τη δημοσίευσή της.

«Είναι μια ημέρα θλίψης για τον κόσμο, κηρύσσουμε τριήμερο εθνικό πένθος και καλούμε όλο τον βραζιλιάνικο λαό να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ», ανέφερε ο κ. Μπολσονάρου μέσω Twitter.

«Ο θεός ας την υποδεχθεί μέσα στην άπειρη καλοσύνη του κι ας παρηγορήσει την οικογένειά της και τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε άλλο tweet.

Η Βραζιλία δεν έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πέθανε η κάτοχος του θρόνου χθες Πέμπτη στην ηλικία των 96 ετών.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, είχε ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος την 8η Ιουλίου, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.