Πέθανε η Γαλλίδα που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

Η γυναίκα που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε μεταμόσχευση προσώπου, η Γαλλίδα Ιζαμπέλ Ντινουάρ, πέθανε πριν από μερικούς μήνες έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, που την παρακολουθούσε μετά την επέμβαση.

The Daily Mail had an exclusive interview with Miss Dinoir in December 2005 when she spoke of plucking up the courage to look in the mirror for the first time after surgery

Η Ντινουάρ ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου, το 2005. Τότε, ήταν 38 ετών και φριχτά παραμορφωμένη μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από τον σκύλο της. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι πέθανε στις 22 Απριλίου, όμως ο θάνατός δεν γνωστοποιήθηκε εγκαίρως, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της.

“Η ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να λαμβάνει εφ’ όρου ζωής για να αποτραπεί η απόρριψη του μοσχεύματος συνέβαλε στην εμφάνιση δύο καρκινικών όγκων”, σημειώνει η εφημερίδα Le Figaro.

Την μεταμόσχευση, που περιλάμβανε τη μύτη, το στόμα και το σαγόνι, είχε πραγματοποιήσει μια ομάδα υπό τους Γάλλους καθηγητές Ζαν Μισέλ Ντιμπερνάρ και Μπερνάρ Ντεβοσέλ. Ο Ντιμπερνάρ ήταν ο πρώτος χειρουργός που έκανε μεταμόσχευση χεριού σε ασθενή, το 1998.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ιεροκήρυκας του Λονδίνου που υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος

Η ζωή του Μπερλουσκόνι θα γίνει ταινία

De Standaard: Μυστικός στρατός τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ