Περού: Χωριό-φάντασμα μετά το δυστύχημα

Περού: Χωριό-φάντασμα μετά το δυστύχημα 

Συνολικά 27 παιδιά έμειναν ορφανά μετά το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή Κούσκο, στο νοτιοανατολικό Περού, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 51 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, σημειώνοντας ότι το δυστύχημα αυτό μετέτρεψε μια μικρή κοινότητα σε ένα χωριό-φάντασμα.

Το τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό που μετέφερε στην καρότσα του ανθρώπους ανατράπηκε και έπεσε σε μια χαράδρα, ανεβάζει σε 471 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει φέτος την ζωή τους σε τροχαία που σημειώθηκαν σε δρόμους ορεινών περιοχών του Περού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 2010, σύμφωνα με τον επίσημο οργανισμό χερσαίων μεταφορών Sutran, ο οποίος επισημαίνει μια αύξηση 36% σε ένα έτος.

Όλοι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, όπως και ο οδηγός του φορτηγού, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό.

Το φορτηγό έπεσε σε μια χαράδρα βάθους σχεδόν 300 μέτρων κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στην περιοχή Σάντα Τερέσα, μια δασώδη και απομακρυσμένη τοποθεσία στην περιοχή του Κούσκο, στην οποία είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Ο πρώην δήμαρχος της Σάντα Τερέσα, Ρεϊνάλντο Βάργκας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό RPP ότι «27 παιδιά σχολικής ηλικίας έμειναν ορφανά και όλοι οι κάτοικοι του μικρού χωριού Τσαμαμπάτα χάθηκαν» στην τραγωδία αυτή.

«Το χωριό Τσαμαμπάτα άδειασε, δεν έχει κατοίκους, τα ζώα του χωριού, όπως και τα ζώα φάρμας που εξέτρεφαν οι χωρικοί περιπλανώνται στους δρόμους χωρίς να έχουν κανέναν να τα φροντίσει», πρόσθεσε ο Βάργκας.

«Τα παιδιά δεν έχουν πατέρα και μητέρα, γι’αυτά ανησυχούμε, θέλουμε ο πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα να τους δώσει υποτροφίες για να συνεχίσουν το σχολείο», κατέληξε ο πρώην δήμαρχος.

Λόγω της έλλειψης λεωφορείων στην περιοχή αυτή, φορτηγά εξυπηρετούν τον κόσμο ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτά μεταφέρουν ανθρώπους περνώντας από δρόμους εξαιρετικά επικίνδυνους.

Το δυστύχημα αυτό είναι το τρίτο του είδους που σημειώνεται τον Οκτώβριο σε αυτήν την περιοχή των Άνδεων. Στα τρία αυτά δυστυχήματα έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα για να διευκρινιστεί αν ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος σκοτώθηκε στο δυστύχημα αυτό μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του, ήταν σε κατάσταση μέθης.

Σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής INEI, συνολικά 4.050 άνθρωποι έχασαν πέρυσι την ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα στην χώρα, δηλαδή πολύ περισσότεροι από τους 3.411 το 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ