Πάλαστ: “Fat bastard Pangalos”

Πάλαστ: “Fat bastard Pangalos”

 

Ένα άρθρο-καταπέλτης για τον Θόδωρο Πάγκαλο δημοσιεύει το ΒΒC. Το υπογράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκρεγκ Πάλαστ, ο οποίος αναφέρεται με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρώην υπουργό.

«Έτσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο», είναι ο τίτλος του άρθρου, με τον Πάλαστ να περιγράφει πως συνάντησε τον πρώην υπουργό στο  Eurasia Media Forum στο Καζακστάν. Ο δημοσιογράφος κάνει μια εισαγ��γή για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην συνέχεια σχολιάζει τα λεγόμενα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Ψάχνοντας απεγνωσμένα για λίγη καφεΐνη καθίσαμε και οι δυο στην ίδια ουρά. Ο Χοντρομπάσταρδος μου είπε ότι οποιοσδήποτε παραπονιέται για την δικτατορική λιτότητα είναι είτε φασίστας είτε κομμουνιστής, είτε συνομωσιολόγος. Δεν μου είπε σε ποιά κατηγορία βάζει 11χρονα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο τους πεινασμένα».

Ο Πάλαστ υπογραμμίζει ακόμη ότι ο πρώην υπουργός κατηγορεί τους εργαζόμενους για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Επισημαίνει επίσης ότι είναι πολύ αγαπητός στην Ελίτ της Ευρώπης, τους Ευρωπαίους τραπεζίτες και στην Άνγκελα Μέρκελ γιατί όπως αναφέρει: «…στην ουσία είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί τους: Φωνάζει ότι η χώρα του κατέρρευσε απότομα γιατί το λάδι έρρεε άφθονο, οι τεμπελχανάδες οι Έλληνες δεν μπορούσαν να δουλέψουν για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα και έπαιρναν σύνταξη όντας ακόμη έφηβοι ώστε να μπεκροπίνουν τοπικό ουζάκι».

Ο αμερικανικής καταγωγής δημοσιογράφος και συγγραφέας συνεχίζει στο ίδιο ύφος: «Για τον Πάγκαλο, την Μέρκελ, τα ανθρωποφάγα μίντια και τους σπεκουλαδόρους η Ελλάδα πήγε κατά διαόλου γιατί οι Έλληνες δεν μπορούσαν να καθίσουν σε μια καρέκλα και ήθελαν διακοπές. Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση: η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος τόπος εγκλήματος με τους εργαζόμενους να μην είναι οι θύτες αλλά τα θύματα – απατημένοι με τις κρατικές βιομηχανίες τους λεηλατημένες και τις καταθέσεις τους αποστειρωμένες από τα οικονομικά παιχνίδια».

Στον επίλογο του άρθρου του ο Πάλαστ τονίζει: «Θα πήγαινα για μεσημεριανό μαζί με τον Πάγκαλο για να καταλάβω ακριβώς τις απόψεις του αλλά έφυγε με έναν ρόγχο παχύδερμου όταν τον ρώτησα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας που κατέληξε στην φυλακή επειδή υπέκρυψε παιχνίδια με την οικονομία της χώρας. Ίσως δεν ήθελε να φάμε παρέα γιατί τον ρώτησα εάν πιστεύει ότι πρέπει και αυτός να πάει στην φυλακή».

 

Πηγή: vice.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ