Παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα σκόρπισαν το θάνατο στη Βαγδάτη

Δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, ανατινάχθηκαν σε συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 πολίτες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Το ένα από τα οχήματα ανατινάχθηκε στην είσοδο της συνοικίας Καντιμίγια, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, που θεωρείται “ιερή πόλη” για τους σιίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 33 τραυματίες.

Η τρίτη επίθεση της ημέρας σημειώθηκε στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στον εμπορικό δρόμο περιοχής που κατοικείται κυρίως από σιίτες, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 20.

Οι πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις αναμένεται ότι θα αυξηθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίς το πρωί ένα παγιδευμένο ημιφορτηγό ανατινάχθηκε στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, σκοτώνοντας 64 περαστικούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Με εφαρμογή στα κινητά προσηλυτίζουν παιδιά οι τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ