Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Μάχη για τη ζωή της έδωσε μία 3χρονη στη Βρετανία

Μάχη για τη ζωή της έδωσε η τρίχρονη Λόλα Ρόουζ στη Βρετανία, η οποία νόσησε από οξεία ηπατίτιδα και σώθηκε όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον πατέρα της.

Η Λόλα Ρόουζ Ρέιν, από το Κεντ της Βρετανίας, είναι ένα από τα σχεδόν 200 παιδιά που αρρώστησαν με την ίδια ηπατική νόσο, η οποία έχει προκαλέσει σύγχυση στους ειδικούς τους τελευταίους μήνες.

Η μικρούλα εμφάνισε έμετους ως πρώτο σύμπτωμα, αλλά θεωρήθηκε στομαχική διαταραχή. Ώσπου οι γονείς παρατήρησαν ότι τα μάτια του παιδιού είχαν κίτρινη απόχρωση, σημάδι ίκτερου, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ηπατίτιδας.

Κατά τις εξετάσεις στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα στο συκώτι και το παιδί μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα στο νοσοκομείο Kings College στο Λονδίνο, τον Μάρτιο.

Όμως, μέρες μετά την εισαγωγή της, οι γιατροί διέγνωσαν πως το συκώτι δεν λειτουργούσε σωστά, και έτσι την έθεσαν σε τεχνητό κώμα. Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να πεθάνει μέσα σε ώρες εκτός και αν έβρισκαν ένα μόσχευμα την τελευταία στιγμή. Ο πατέρας της, ο 27χρονος Άλαν Ρέιν, που εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας, είπε στη MailOnline ότι ήταν “σαν να βλέπαμε κυριολεκτικά το κοριτσάκι μας να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας”, ενώ περίμενε να μάθει αν είναι συμβατός δότης.

Ο Άλαν Ρέιν έδωσε στην κόρη του μέρους του ήπατός του, προκειμένου να σώσει την ετοιμοθάνατη κόρη του, ενώ η επέμβαση που έγινε στις 30 Μαρτίου διήρκεσε επτά ώρες. Σχεδόν έναν μήνα μετά την επέμβαση, η Λόλα Ρόουζ έχει αναρρώσει πλήρως και θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων – ECDC, σε όλο τον κόσμο έχουν τώρα καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτόν τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ