Ουκρανία: Υποστηρίζει ότι εξόντωσε τον αρχηγό του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Τον αρχηγό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπoστηρίζουνότι έχουν εξoντώσει οι ουκρανικές δυνάμεις, ενώ ενισχύονται με αμερικανικά άρματα μάχης Abrams. Οι ΗΠΑ ενισχύουν και ενεργειακά την Ουκρανία, η οποία ωστόσο υπέστη ζημιές στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Οδησσού, από την ρωσική απάντηση στην επίθεση που έγινε στην Κριμαία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης που έκαναν την Παρασκευή στην Κριμαία με droneςείναι και ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η επίθεση έγινε στο Γενικό Επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, πρωτεύουσα της προσαρτημένης από την Ρωσία, Κριμαίας.  «Τριάντα τέσσερις αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σκοτώθηκαν» από το πλήγμα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχουν κάποια απόδειξη.

«Εκατόν πέντε άλλοι στρατιωτικοί στο κτίριο τραυματίσθηκαν. Το κτίριο του γενικού επιτελείου έχει καταστραφεί σε σημείο που δεν μπορεί να επισκευασθεί», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.
Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, ενώ η Μόσχα δεν γνωστοποιεί ποτέ τις απώλειές της στην Ουκρανία, ακόμη κι όταν πρόκειται για υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η Ρωσία είχε αναφέρει την Παρασκευή πως ένας στρατιωτικός είναι αγνοούμενος μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Εντωμεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έχουν φθάσει στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Καλά νέα από τον υπουργό (Άμυνας) Ουμέροφ. Τα Abrams είναι ήδη στην Ουκρανία και ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ταξιαρχίες μας» δήλωσε σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Τα άρματα Abrams

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει την προηγουμένη εβδομάδα ότι τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams θα σταλούν στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα.
Εντωμεταξύ η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία συνεχίζεται. Χθες Κίεβο και Ουάσινγκτον υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) με βάση το οποίο το Κίεβο θα λάβει έως 522 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την αντοχή του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία θα λάβει 422 εκατομμύρια δολάρια ως νέα ενεργειακή βοήθεια και ακόμα 100 εκατ. δολάρια, υπό όρους, οι οποίοι αφορούν την λήψη και εφαρμογή εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων περιλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων.

Η ρωσική απάντηση

Από την άλλη πλευρά του μετώπου, οι Ρώσσοι απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκαν την Παρασκευή, με αεροπορική επίθεση που έκαναν τη νύκτα εναντίον της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία. Η επίθεση προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» στις υποδομές του λιμανιού της πόλης και κατέστρεψε αποθήκες σιτηρών, δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Από την επίθεση στην Οδησσό δεν υπήρξαν νεκροί, όμως τουλάχιστον ένας άνθρωποι έχασε τη ζωή του σε άλλη ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον της πόλης Μπερισλάβ, στη Χερσώνα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ολεξάντρ Προκούντιν.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όχελ Κιπέρ εξήγησε ότι σχεδόν 1.000 τόνοι σιτηρών βρίσκονταν στις αποθήκες που επλήγησαν από τη ρωσική επίθεση.
Η Ουκρανία πάλι ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 19 ιρανικής κατασκευής drones Shahed και 11 πυραύλους κρουζ στη διάρκεια της νυκτερινής επίθεσης στην Οδησσό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ