Ουκρανία: Ξεθάβουν πτώματα αμάχων που βασανίστηκαν στο Ντονέτσκ

Η γενική εισαγγελία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι σοροί 78 αμάχων έχουν εκταφεί σε δύο πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που πρόσφατα ανακαταλήφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Πολλές τοποθεσίες ταφής έχουν ανακαλυφθεί στις απελευθερωμένες πόλεις Σβιατογκίρσκ και Λίμαν», είπε, αναφέροντας ότι έγινε η εκταφή 34 πτωμάτων στο Σβιατογκίρσκ και 44 στη Λίμαν.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ορισμένα πτώματα που έχουν εκταφεί στο Σβιατογκίρσκ έφεραν σημάδια «βίαιου θανάτου» και τα απανθρακωμένα λείψανα δύο ανθρώπων βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο.

Στη Λίμαν, καταμετρήθηκαν περίπου 110 τάφοι από τους οποίους έγινε αμέσως η εκταφή 44 σορών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων «ενός παιδιού ενός έτους και ολόκληρης της οικογένειάς του».

Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις για πολυάριθμες κτηνωδίες, ανακαλύπτοντας κατά τη διάρκεια των ρωσικών υποχωρήσεων τάφους σκοτωμένων αμάχων ή θυμάτων βασανιστηρίων ή εκτελέσεων με εξωδικαστικές διαδικασίες. Η Ρωσία αρνείται συστηματικά αυτές τις κατηγορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ