Ουκρανία: Στις φλόγες ρωσικό αποβατικό πλοίο στο λιμάνι Μπερντιάνσκ – ΒΙΝΤΕΟ

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική θάλασσα.

«Το πλοίο μεταφοράς στρατευμάτων Orsk καταστράφηκε στο κατεχόμενο λιμάνι Μπερντιάνσκ. Δόξα στην Ουκρανία!», έγραψε το Πολεμικό Ναυτικό σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Facebook, συνοδευόμενο από τρεις φωτογραφίες: ένα γενικό πλάνο του πλοίου χωρίς καμία ζημιά και δύο φωτογραφίες από μακριά που δείχνουν καπνό να υψώνεται από το λιμάνι και το πλοίο να φλέγεται, χωρίς ωστόσο αυτό να φαίνεται καθαρά.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, το οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το πλοίο αυτό μεταφοράς στρατευμάτων και υλικού ανήκε στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ήταν το πρώτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που έφτασε στο Μπερντιάνσκ στις 21 Μαρτίου.

«Η άφιξη αυτού του μεγάλου αποβατικού πλοίου στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ είναι ένα σημαντικό γεγονός», είχε μεταδώσει το Zvezda.

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 1.500 τόνους φορτίου «αποβιβάζει κάτω από τα μάτια μας τεθωρακισμένα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή μας», είχε προσθέσει.

Προς το παρόν οι πληροφορίες για την καταστροφή του πλοίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο ρωσικός στρατός σπάνια κάνει ανακοινώσεις για τις απώλειες που υφίσταται.

Το λιμάνι του Μπερντιάνσκ βρίσκεται 80 χιλιόμετρα δυτικά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού της Μαριούπολης, το οποίο οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν από την αρχή της εισβολής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Μαριούπολη πολιορκείται από τα τέλη Φεβρουαρίου και βομβαρδίζεται συνεχώς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ