Ουκρανία: Αναφορές ότι θα γίνουν τελικά οι συνομιλίες με την Ρωσία στο Γκόμελ

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στο Γκόμελ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας, επικαλούμενο τον Λευκορώσο πολιτικό Γιούρι Βοσκρεσένσκι.

“Η ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στο Γκόμελ για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά”, ανέφερε.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας. Ο Πρόεδρος Λουκασένκο έπεισε τον Πρόεδρο Ζελένσκι” πρόσθεσε σύμφωνα με το Interfax.

Ο Ζελένσκι έγραψε στο κανάλι του στο Telegram νωρίτερα σήμερα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το Μινσκ επιβεβαίωσε ότι η κλήση είχε πραγματοποιηθεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Στο Μινσκ βρίσκεται ήδη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν ως μέρος αντιπροσωπείας για συνομιλίες με την Ουκρανία.

Μαζί με τον Φόμιν και τον Μεντίνσκι, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόφ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Όπως αναφέρεται, η ρωσική αποστολή περιμένει μέχρι τις 3 μ.μ. τοπική ώρα για την ουκρανική αποστολή να ταξιδέψει στο Γκόμελ από το Κίεβο. Επί του παρόντος, οι Ρώσοι εκπρόσωποι βρίσκονται στο Μινσκ, είναι έτοιμοι να μεταβούν στο Γκόμελ.

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Γκόμελ είχε επιλεγεί από την ουκρανική πλευρά ως τόπος διεξαγωγής διαπραγματεύσεων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ