Ουκρανία: Περικυκλωμένο το Κίεβο – Nέος συναγερμός για αεροπορική επίθεση

Περικυκλωμένο είναι το Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις και ο κόσμος δεν μπορεί να εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ η κατάσταση περιμένει κρίσιμη, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο στο Associated Press.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Κίεβο, ο δήμαρχος της πόλης εκφράζει την υπερηφάνεια του για το φρόνημα των πολιτών αλλά και το άγχος του για το πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της πόλης σε περίπτωση κατάληψης του Κιέβου από τους Ρώσους είπε: “Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί είμαστε όλοι μπλοκαρισμένοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε περικυκλωμένοι”.

Ο Κλίτσκο επιβεβαίωσε στο AP ότι εννέα πολίτες σκοτώθηκαν στο Κίεβο, περιλαμβανομένου και ενός παιδιού. Διέταξε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα από το απόγευμα του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας, στις 8.00. Όποιος εντοπιστεί στον δρόμο χωρίς προφανή λόγο θα θεωρείται σαμποτέρ. “Καταδιώκουμε αυτούς τους ανθρώπους και θα είναι ευκολότερο αν δεν κυκλοφορεί κανείς” είπε τονίζοντας ότι το Σάββατο σκοτώθηκαν έξι Ρώσοι σαμποτέρ.

“Αυτήν τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας” πρόσθεσε ο Κλίτσκο και ξεκαθάρισε ότι πλέον βρίσκονται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής, καθώς σύντομα θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. “Αυτή τη στιγμή, έχουμε ρεύμα, νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά η υποδομή έχει καταστραφεί για να παραδοθούν τα τρόφιμα και τα φάρμακα” πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν την ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ όπως μετέδωσε το Reuters κομβόι ρωσικών στρατευμάτων, μεταξύ των οποίων άρματα μάχη και τεθωρακισμένα, κινούνται προς το Κίεβο και βρίσκονται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Οι Ρώσοι που βρίσκονται στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας βρίσκονται στα 30 χλμ. από το κέντρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ