Ουκρανία: Αυτοί είναι οι στόχοι των Ρώσων – Πού θα χτυπήσουν με όπλα ακριβείας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός επιτίθεται σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης στην Ουκρανία. Όπλα ακριβείας χρησιμοποιούνται ενάντια σε στρατιωτικές υποδομές, εγκαταστάσεις αεράμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη, ανέφερε μια δήλωση που επικαλείται το RIA Novosti.

“Η Ρωσία δεν επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που λένε το αντίθετο. Οι Ουκρανοί άμαχοι δεν απειλούνται” ανέφερε η δήλωση.

Ουκρανία
Ουκρανοί απομακρύνονται από τα σπίτια τους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες δέχθηκαν επίθεση. Μιλώντας μέσω βίντεο στα social media του, ανακοίνωσε στρατιωτικό νόμο στη χώρα.

Κάλεσε τους Ουκρανούς να παραμείνουν ψύχραιμοι και κατά προτίμηση να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Είπε ότι η Ουκρανία είναι «ισχυρή» και θα «νικήσει οποιονδήποτε».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι είχε εγκρίνει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Είπε ότι στόχος της δράσης ήταν η «αποστρατικοποίηση», υποστηρίζοντας ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για την προστασία των αποσχισμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και της Ρωσίας.

Ο Πούτιν αναγνώρισε τις δύο περιοχές ως κυρίαρχα κράτη τη Δευτέρα και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να τις προστατεύσει. Οι δημοκρατίες διεκδικούν μεγάλα κομμάτια εδάφους που ελέγχονται από την Ουκρανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ