Όσκαρ Πιστόριους: Οι πρώτες φωτογραφίες μετά την αποφυλάκισή του

Ο Όσκαρ Πιστόριους εθεάθη σε δρόμους της Πρετόρια για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του για τη δολοφονία της συντρόφου του, Reeva Steenkamp.

Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τον 37χρονο πρώην παραολυμπιονίκη να περπατά χαμογελαστός και ξέγνοιαστος. Είχε μόλις εξέλθει από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε πάει να δώσει το «παρών», ως οφείλει κάθε μήνα.

Η πρόωρη αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους εγκρίθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023, ύστερα από έλεγχο της επιτροπής αποφυλάκισης που διαπίστωσε ότι ο 37χρονος ήταν κατάλληλος για κοινωνική επανένταξη και όρισε την ημερομηνία αποφυλάκισής του για τις 5 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ο 37χρονος είχε πυροβολήσει την Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, ισχυριζόμενος πως την πέρασε για ληστή. Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί το 2016 σε κάθειρξη 13 χρόνων για τη δολοφονία της. Μέχρι την ολοκλήρωση έκτισης της ποινής του, ο ίδιος θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση.

O Πιστόριους πρέπει να παρακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων διαχείρισης θυμού για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την ιδιοσυγκρασία του που σύμφωνα με τους εισαγγελείς τον οδήγησε να σκοτώσει τη Reeva Steenkamp.  Απαγορεύεται να πίνει αλκοόλ και να χειρίζεται οποιοδήποτε όπλο και πρέπει να ενημερώσει τους αξιωματικούς της αποφυλάκισής του για το που βρίσκεται και να παραμένει στο σπίτι του θείου του Arnold κατά τις καθορισμένες ώρες.

Του έχει επίσης απαγορευτεί να δίνει συνεντεύξεις. Παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του θείου του και λέγεται ότι προσεύχεται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μεταξύ των βιντεοπαιχνιδιών και των συναντήσεων με φίλους και συγγενείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ