Οργή στη Βρετανία για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ – Τίμησε τη μνήμη της η Κέιτ Μίντλετον

Στην ουρά για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη της Σάρα Έβεραρντ περίμενε η Κέιτ Μίντλετον, σοκαρισμένη από τον θάνατο της 33χρονης γυναίκας.

Η απροσδόκητη αυτή επίσκεψη ήρθε μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αγρυπνίας προς τιμήν του θύματος καθώς η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν έδωσε άδεια στις διοργανώτριες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το κίνημα “Ανακτήστε αυτούς τους δρόμους” ανέφερε ότι αντί για την κινητοποίηση αυτή θέτει ως στόχο να συγκεντρώσει 320.000 στερλίνες για τον αγώνα του για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε πως η Κέιτ ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην οικογένεια και στη Σάρα. “Θυμάται πώς είναι να κυκλοφορεί στο Λονδίνο το βράδυ, προτού παντρευτεί” τόνισε το Παλάτι σύμφωνα με το Sky.

Πάντως, οι Λονδρέζοι αψήφησαν την απαγόρευση λόγω κορονοϊού και κατέκλυσαν κατά εκατοντάδες το σημείο όπου η Σάρα εθεάθη ζωντανή για τελευταία φορά. Στο σημείο εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 άνθρωπο ενώ σημειώνεται ότι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα, μεταξύ των οποίων και η Δούκισσα. Αρκετοί αστυνομικοί σχημάτισαν φραγμό ώστε να εμποδίσουν την πρόσβαση στους ομιλητές, ενώ κάποιοι από τους πολίτες τους επιτέθηκαν φραστικά καθώς για την αρπαγή και τη δολοφονία της 33χρονης διευθύντριας μάρκετινγκ είναι ένας αστυνομικός

Υπενθυμίζεται πως η Σάρα Έβεραρντ εξαφανίστηκε στις 3 Μαρτίου ενώ επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, στο Λονδίνο, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει και έχει προκαλέσει οργή και έντονη συναισθηματική φόρτιση στη βρετανική κοινωνική γνώμη. Για την αρπαγή και τη δολοφονία της κατηγορείται ο αστυνομικός Γουέιν Κούζινς, που έχει τεθεί υπό κράτηση. Ο αστυνομικός. που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, το πρωί του Σαββάτου. Ο δικαστής διέταξε την παράταση της κράτησής του. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα γίνει την Τρίτη.

Ο Κούζινς, ο οποίος εντάχθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία το 2018, μίλησε στο δικαστήριο μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο 48χρονος αστυνομικός συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Το πτώμα του θύματος βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε ένα δάσος και ταυτοποιήθηκε την Παρασκευή. Η Σάρα Έβεραρντ, 33 των, πήγε να επισκεφθεί κάποιους φίλους της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο και επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της στο Μπρίξτον, όταν εξαφανίστηκε, γύρω στις 21.30 το βράδυ της 3ης Μαρτίου.

Φωτό/βίντεο: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ