Ολλανδία: Μπαλαρίνες χορεύουν στους άδειους δρόμους του Άμστερνταμ – ΒΙΝΤΕΟ

Έξι χορεύτριες από το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας ξεχύθηκαν στους άδειους δρόμους του Άμστερνταμ αυτήν την εβδομάδα για να ερμηνεύσουν το δικό τους κομμάτι μιας χορογραφίας που είναι εμπνευσμένη από τον νέο κορονοϊό.

Κάθε μία παρουσίασε μια σόλο ερμηνεία έξω στον δρόμο και ορισμένες επέλεξαν να χορέψουν μπροστά από διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως το ξενοδοχείο Amstel και το μουσείο Eye film.

Όλα τα βίντεο από κάθε ερμηνεία θα ενωθούν σε μια ταινία με τίτλο “Gently Quiet” που θα μεταδοθεί online έως τις αρχές Μαΐου, έγινε γνωστό από το Εθνικό Μπαλέτο.

«Μου αρέσει αυτή η πρωτοβουλία διότι μπορούμε να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι περιμένουμε για να το κάνουμε ξανά» είπε η 25χρονη μπαλαρίνα Ιβόν Σλινγκερλάντ, που χόρεψε σήμερα δίπλα στον ποταμό Άμστελ.

«Ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε αυτήν την περίεργη κατάσταση, παραμένουμε δραστήριες και προσπαθούμε να φθάσουμε στο κοινό. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η τέχνη είναι πραγματικά σημαντική για όλους».

Όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι παραμένουν κλειστοί στην Ολλανδία από τη 15η Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας έχει ακυρώσει όλες τις παραστάσεις του έως την 1η Ιουνίου και δεν επιτρέπει στις χορεύτριές του να κάνουν μαζί πρόβα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ