Ολάντ: “Το Βατικανό να δεχτεί τον Συριακό Συνασπισμό”

Ολάντ: “Το Βατικανό να δεχτεί τον Συριακό Συνασπισμό”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από το Βατικανό να δεχτεί μια αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, της σημαντικότερης οργάνωσης της αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πάπα Φραγκίσκο.

“Εξέφρασα την επιθυμία μου να μπορέσει να δεχτεί το Βατικανό τον Συριακό Συνασπισμό”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους και, αναφερόμενος στην ειρηνευτική σύνοδο της Γενεύης, σημείωσε ότι “όλοι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε τις μάχες και να διανείμουμε ανθρωπιστική βοήθεια”.

Ο Ολάντ σημείωσε ότι ο ίδιος και ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασαν “την ίδια ανησυχία” για την τύχη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. “Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί ώστε οι χριστιανοί της Ανατολής να παραμείνουν εκεί όπου ζούσαν ανέκαθεν και να μην πάρουν το δρόμο της εξορίας λόγω των συνεχιζόμενων μαχών. Οι χριστιανοί της Ανατολής πρέπει να στηριχθούν και να προστατευθούν”, τόνισε.

Το Βατικανό είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στις εργασίες της ειρηνευτικής συνόδου “Γενεύη 2” για τη Συρία. Στα τέλη Δεκεμβρίου μια συριακή αντιπροσωπεία μετέφερε στο Βατικανό ένα μήνυμα του Μπασάρ αλ Άσαντ με το οποίο ο Σύρος πρόεδρος έκανε έκκληση για “εθνικό διάλογο μεταξύ των Σύρων, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι ο συριακός λαός καθορίζει μόνος του τη μοίρα του και είναι ο μόνος που μπορεί να επιλέξει το μέλλον του”.

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε ότι “η Γαλλία υπερασπίζεται τη θρησκευτική ελευθερία” απέναντι σε κάθε “αντιθρησκευτική ενέργεια” και ότι αυτό “ισχύει για όλες τις θρησκείες, χωρίς καμία διάκριση”.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.