Όλαφ Σολτς: Αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν – 100 δισ. ευρώ στην άμυνα της Γερμανίας

Καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται για την τέταρτη ημέρα της, ο Γερμανός Καγκελάριος μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο, την Bundestag, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προμηθεύσει απευθείας όπλα στα ουκρανικά στρατεύματα.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς δήλωσε πριν από λίγο ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια «νέα εποχή» με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι το ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί σύμμαχοι είναι αν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν αρκετή δύναμη για να θέσουν όρια σε «υποκινητές πολέμου» όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απευθύνθηκε στους Γερμανούς νομοθέτες σχετικά με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα και πρόσθεσε ότι 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε αμυντικές δαπάνες θα συμπεριληφθούν στον γερμανικό προϋπολογισμό.

«Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία στην ώρα της απελπισμένης ανάγκης της», είπε ο Σολτς σε ειδική συνεδρίαση της Bundestag. «Δεν υπήρχε άλλη δυνατή απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν», σημείωσε

«Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο, όχι ο ρωσικός λαός, επομένως πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν», είπε ο καγκελάριος.

Το Σάββατο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να παράσχει 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος από τα γερμανικά στρατιωτικά αποθέματα στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, η Εσθονία και η Ολλανδία έλαβαν άδεια από τη γερμανική κυβέρνηση να μεταφέρουν όπλα γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, ενώ προηγουμένως είχε απορριφθεί τέτοια άδεια.

Οι κινήσεις αποτελούν αντιστροφή της μακροχρόνιας αρχής της Γερμανίας να απαγορεύει τις εξαγωγές όπλων σε περιοχές συγκρούσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ