Οκτώ νεκροί στην Υεμένη

Οxτώ φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν από επιδρομή ενός μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των ΗΠΑ χθες σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Χαντραμούτ, όπως δήλωσε ένας Υεμενίτης αξιωματούχος, στην τρίτη τέτοια επιδρομή μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι οκτώ μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν στην απομονωμένη περιοχή Χάουρα, στην έρημο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι επρόκειτο για μια επίθεση αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφος η οποία «σκότωσε οκτώ μέλη της αλ Κάιντα».

Πολυβόλα και εκρηκτικά

Οι άνδρες έφεραν βαρύ οπλισμό, πολυβόλα και εκρηκτικά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, ενώ ο αξιωματούχος είπε ότι πήγαιναν να κάνουν μια επίθεση. Δεν ήταν εφικτό να επαληθευτούν οι λεπτομέρειες αυτές από ανεξάρτητες πηγές, με δεδομένο πόσο απομακρυσμένη είναι η περιοχή αυτή.

Έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις

Η Ουάσινγκτον, η οποία φοβάται την εξάπλωση της ισχύος των εξτρεμιστών στην Υεμένη, έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών της στην χώρα φέτος.

Η λεγόμενη αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), που εδρεύει στην Υεμένη, έχει εξαπολύσει επιθέσεις στη γειτονική Σαουδική Αραβία και έχει αποπειραθεί να προβεί σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ