ΟΗΕ: Ο Άσαντ υπεύθυνος για την τρίτη επίθεση με τοξικά αέρια στη Συρία

Ο στρατός του Άσαντ είναι υπεύθυνος για την τρίτη επίθεση με τοξικά αέρια που εξαπολύθηκε στην επαρχία της Ιντλίμπ της Συρίας στις 16 Μαρτίου του 2015, όταν ελικόπτερα της κυβέρνησης έριξαν βόμβες βαρέλια που περιείχαν αέριο χλωρίου.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που κατατέθηκε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο ανέφερε ότι ελικόπτερα της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, σε δύο περιπτώσεις, έριξαν βόμβες που περιείχαν χλώριο, ενώ το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε αέριο μουστάρδας στο Χαλέπι την 21η Αυγούστου 2015.

Μετά το νέο πόρισμα της έκθεσης, φαίνεται ότι θα προκύψει σύγκρουση μεταξύ των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που διαθέτουν δικαίωμα βέτο. Η Ρωσία και η Κίνα αναμένεται να διαφωνήσουν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία για το αν θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

Έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης του Αυγούστου, ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν είχε δηλώσει πως η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τα συμπεράσματα της έρευνας και πως η έκθεση δεν αρκεί για να επιβληθούν κυρώσεις.

Η Δαμασκός αρνείται ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες αυτές γίνονται για «πολιτικούς σκοπούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τζιχαντιστής πανηγυρίζει που θα γίνει βομβιστής αυτοκτονίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θέλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στις επιχειρήσεις κατά του ISIS

Περού: Με ετήσιο εισόδημα 700.000 δολαρίων ο πρόεδρος της χώρας παραπονέθηκε για τον μισθό του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ