Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 4 γυναίκες

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 4 γυναίκες

Τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους δύο γιατρούς και μία πολιτικό, εκτέλεσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανέφεραν συγγενείς τους και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τον Ιούνιο, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν την Τετάρτη τρεις γυναίκες, περιλαμβανομένων δύο γιατρών, είπε η Χάναα Εντουάρ, μία ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής της οργάνωσης Αλ Άμαλ.

Ο θάνατος των δύο γιατρών επιβεβαιώθηκε και από μία ιατρική πηγή στη Μοσούλη, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για τις Μάχα Σαμπάνε και Λάμια Ισμαήλ. Το τρίτο θύμα, που δεν έχει αναγνωριστεί, ήταν νομικός.

Την 5η Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν επίσης την Ίμαν Μοχάμεντ Γιούνος, πρώην βουλευτή του Μετώπου των Τουρκομάνων του Ιράκ που ανήκει στη σουνιτική κοινότητα στην πόλη Ταλ Άφαρ, δυτικά της Μοσούλης προς τη συριακή μεθόριο.

«Την απήγαγαν από το σπίτι της τον περασμένο μήνα και κάλεσαν την οικογένεια αυτήν την εβδομάδα για να της ανακοινώσουν ότι την είχαν εκτελέσει» δήλωσε ο Άλι αλ Μπαγιάτι, που διευθύνει ένα ίδρυμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Τουρκομάνων.

«Στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα της σε ένα πηγάδι στα περίχωρα του Ταλ Άφαρ» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Εντουάρ, που επιβεβαίωσε την εκτέλεση της Γιουνος, άλλες 4 γυναίκες τουλάχιστον εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Μοσούλης τις τελευταίες αυτές εβδομάδες, περιλαμβανομένης μιας πρώην υποψηφίας για ένα δημοτικό συμβούλιο και μίας ακαδημαϊκού.

«Οι γυναίκες αποτελούν εύκολους στόχους για εκείνους. Πολλοί ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγκατέλειψαν τη Μοσούλη όμως ορισμένες γυναίκες μεταξύ αυτών έπρεπε να μείνουν μαζί με τα παιδιά τους» εξήγησε η ίδια.

«Μετά τις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, κυνηγούν τώρα τους σουνίτες που συμμετέχουν στις οργανώσεις πολιτικής προστασίας και κάθε πρόσωπο που έχει οποιοδήποτε δεσμό με την κυβέρνηση» διευκρίνισε η Εντουάρ.

Σύμφωνα με εκείνη, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο στους πολίτες εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των γυναικών: «Όταν απαγάγει και σκοτώνει γυναίκες, μπορεί και σπέρνει την φρίκη».

 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία-Παρακολουθούν χιλιάδες ύποπτους για τρομοκρατία

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο εικονολήπτης που εκτελέστηκε

ΦΩΤΟ-Τουρίστες του “θανάτου” στο Κομπάνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ