Οι Τσαρνάεφ δεν είχαν άδεια για όπλο

Οι Τσαρνάεφ δεν είχαν άδεια για όπλο

 

Ο 19χρονος Τσετσένος, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το 24ωρο ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Βοστώνης, όσο και ο 26χρονος αδελφός του -τον οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σκότωσε ο Τζοχάρ, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την αστυνομία- δεν είχαν άδεια οπλοκατοχής για περίστροφο για τις πόλεις όπου διέμεναν, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές.

Οι αδελφοί Τσαρνάεφ, που φέρεται ότι είναι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ήταν οπλισμένοι με περίστροφα, τουλάχιστον με ένα τουφέκι και με αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά την καταδίωξή τους από την αστυνομία την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν διέθετε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής για τον τόπο διαμονής τους -γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει τον εθνικό διάλογο σχετικά με τους ισχύοντες νόμους περί οπλοκατοχής.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική Γερουσία απέρριψε σχέδιο νόμου για την επέκταση των ελέγχων του προφίλ των αγοραστών όπλων, κάτι που οι πολέμιοι της πρότασης υποστήριξαν ότι δεν θα απέτρεπε τους εγκληματίες από το να αγοράζουν παράνομα όπλα.

Ο 26χρονος Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών, θα έπρεπε να έχει υποβάλει αίτηση οπλοκατοχής στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, δηλαδή στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο στα αρχεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Κέμπριτζ, Νταν Ριβιέλο.

Ακόμη κι αν είχε εκδώσει άδεια οπλοκατοχής από περιοχή εκτός του Κέμπριτζ, θα έπρεπε να την έχει δηλώσει στην αστυνομία του Κέμπριτζ όταν έγινε κάτοικος της πόλης, είπε ο Ριβιέλο.

Ο 19χρονος Τζοχάρ, εξάλλου, είναι πολύ νέος για να έχει άδεια οπλοκατοχής. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι κάτοικοι κάτω των 21 ετών μπορούν μόνο να αιτηθούν την λεγόμενη ταυτότητα οπλοκατοχής, η οποία επιτρέπει στον κάτοχό της να έχει μόνο τουφέκια με λιγότερες από δέκα σφαίρες στο γεμιστήρα και κυνηγετικά όπλα.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ δεν είχε τέτοια κάρτα στο Κέμπριτζ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ