Οι πρώτοι «κάτοικοι» του Άρη

Οι πρώτοι «κάτοικοι» του Άρη

Η ολλανδική Μη Κυβερνητική Εταιρεία, Mars One, επέλεξε την πρώτη ομάδα υποψηφίων για τη δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Άρη ως το 2023.

Όπως ανακοινώθηκε, 1.058 υποψήφιοι προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση με τελικό στόχο ένα ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη, χωρίς επιστροφή.

Στον τελικό γύρο θα επιλεχθούν 40 άτομα που θα εκπαιδευτούν εντατικά για να βγάλουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή. Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει το 2015.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Από τους 1.058 που προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση, οι 297 είναι από τις ΗΠΑ, οι 75 από τον Καναδά, οι 62 από την Ινδία, οι 52 από τη Ρωσία, ενώ επιλέχθηκαν 102 υποψήφιοι από άλλες χώρες.

Το 77% των «τυχερών» εργάζονται, ενώ σε ποσοστό 15% οι υποψήφιοι είναι μαθητές.

Περίπου 357 υποψήφιοι δεν έχουν φτάσει την ηλικία των 25, ενώ 415 είναι κάτω των 35.

Ο γηραιότερος άνθρωπος που προκρίθηκε είναι 81 ετών, δηλαδή αν επιλεγεί στον τελικό γύρο θα φτάσει στον Άρη σε ηλικία 90 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή κλήθηκαν να απαριθμήσουν τους λόγους για τους οποίους θα ήθελαν να εγκαταλείψουν τη Γη και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στον Άρη, καθώς επίσης και να αναφέρουν ποια είναι τα προσωπικά αντικείμενα που θα έπαιρναν στις αποσκευές τους.

Στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι θα περάσουν συνέντευξη από την Επιτροπή της Mars One και αυτοί που θα επιλεγούν θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για να προκριθούν στον τρίτο και τελικό γύρο.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει οκτώ χρόνια, ώστε οι επιτυχόντες να μάθουν πώς να ανταπεξέλθουν σε μεγάλες περιόδους απομόνωσης.

 

ΠΗΓΗ: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ