Οι φωτογραφίες που “καίνε” τον Ερντογάν

Οι φωτογραφίες που “καίνε” τον Ερντογάν

Μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβό του στις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο σκάνδαλο.

Κάμερα ασφαλείας εμφανίζει τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας να συναντάται με τον Σαουδάραβα, Γιασίν αλ Κάντι, ο οποίος θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «παγκόσμιος τρομοκράτης». Μάλιστα, οι ΗΠΑ συγκαταλέγουν τον Σαουδάραβα στη λίστα με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρσί», η οποία δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, οι δύο άντρες συναντήθηκαν μυστικά τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολη. Την περίοδο εκείνη απαγορευόταν στον Σαουδάραβα να μπει στην Τουρκία, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο  Γιασίν Αλ Κάντι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, έφθασε στον χώρο συνάντησης συνοδευόμενος από την ασφάλεια του Ερντογάν και χωρίς να περάσει από έλεγχο διαβατηρίων.

Οι κάμερες ασφαλείας του συνεδριακού κέντρου κατέγραψαν τον Σαουδάραβα να φτάνει στο πάρκινγκ στις 11:59. Δυο λεπτά μετά, ακολουθούν ο Ερντογάν με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν, ο οποίος επίσης απεικονίζεται στο video.

Ο αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα συνεδριάσεων στις 12.01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν. Στις 12.54 ο αλ Κάντι έφυγε. Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει δεκάλεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν και ο Αλ Κάντι έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ