Οι Γερμανοί για τις κινητοποιήσεις

Οι Γερμανοί για τις κινητοποιήσεις

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο κυριαρχούν σήμερα στον γερμανικό Τύπο.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι «Λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε στην Αθήνα κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στην πολιτική λιτότητας» ενώ η Frankfurter Raundschau επισημαίνει ότι η «σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων των δημοσίων υπαλλήλων φτάνει στο αποκορύφωμά της».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται ενάντια στις μαζικές απολύσεις» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. Το περιοδικό σημειώνει: «Τα σκουπίδια σωρεύονται, οι αστυνομικοί με τις μηχανοκίνητες πορείες παραλύουν την κυκλοφορία. Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αμύνονται απέναντι στις μαζικές απολύσεις. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να πυκνώσουν. Αυτή την εβδομάδα το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τις απολύσεις».

Επίσης το τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναπαράγεται σε πάρα πολλές ιστοσελίδες. Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι:

«Ξεκίνησε στην Ελλάδα η γενική απεργία, η οποία γίνεται λόγω των διαμαρτυριών για τις σχεδιαζόμενες μαζικές απολύσεις. Με σύνθημα ‘γενική απεργία – είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί’ οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις μετά από κάλεσμα των συνδικάτων. Τα νοσοκομεία δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας, πολλά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί. Ο Ηλεκτρικός δεν λειτουργεί  καθώς και πολλές γραμμές των λεωφορείων».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ